ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τσίπουρο διπλής απόσταξης
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Ντεμπίνα 100%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Ντεμπίνα Ζίτσα (ύψος 700μ.)
Μέσα Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου
Η σταφυλομάζα μετά τη διαδικασία της ζύμωσης τοποθετείται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες κι ακολουθεί αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία. Κατά τη διαδικασία της δεύτερης απόσταξης, γίνεται διαχωρισμός σε τρία κλάσματα κεφαλή-καρδιά και ουρά, όπου και απομονώνεται μόνο η καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο παράγουμε την «Ψυχή της Ντεμπίνας». Το απόσταγμα παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον ένα χρόνο, οπότε και μας δίνει το παλαιωμένο τσίπουρο.
42,00%
Πλούσιο πυκνό άρωμα εσπεριδοειδών, μήλου, αχλαδιού και κανέλας. Βελούδινη αίσθηση στο στόμα πλαισιωμένη απο αρώματα βανίλιας και εσπεριδοειδών.
Τυριά / Ηπειρώτικες πίτες / Ηπειρώτικα πιάτα
“Πίνεται σαν απεριτίφ στην αρχή και ως ντεσέρτ στο τέλος κάθε γεύματος”
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
Σταυράκι (πλησίον λαχαναγοράς)
Τηλ.: 2651066055 – 2651002656
Email: info@zoinos.gr
Οινοποιείο ZOINOS WINERY
Ζίτσα Ιωαννίνων
Τηλ.: 26580 22297 / Fax: 26580 22500
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ